10u03

(10/5) Kwart minder besmettingen

het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze regio daalt duidelijk. Rivierenland gaat van 87 naar 54 en laat de stevigste daling zien. De Kempen zakt minder snel van 95 naar 80.

Alleen Mechelen nog uitschieter

Met 21 nieuwe coronagevallen staat Mechelen-stad afgelijnd op kop vandaag al valt dat omgerekend naar inwonersaantal nog goed mee. Lier volgt met 7 en Willebroek met 6 nieuwe gevallen. In Bonheiden en Duffel zijn 5 extra mensen besmet geraakt en in Puurs-Sint-Amands en Nijlen 3.

Sint-Katelijne-Waver heeft 2 nieuwe besmettingen en Bornem en Heist-op-den-Berg 1. Berlaar en Putte doen het zonder nieuwe besmettingen.

 

 

Geel eenzaam bovenaan

In de Kempen is het duidelijk dat Geel nog kampt met een groot besmettingsprobleem. Agelopen weekend zag je op RTV al hoe dat komt. Er zijn zowel gevallen in bedrijven als in gezinnen. Vandaag komen er 17 positieve tests bij.

Mol volgt met 9, Herentals met 8 en Hoogstraten en Turnhout met 7 nieuwe gevallen en zo hebben we alle de 4 Kempense steden meteen gehad in de top 5.

In Beerse zijn 6 extra mensen besmet geraakt, in Dessel 4 en in Herselt 3.

2 nieuwe gevallen zijn er in Balen, Herenthout, Olen, Ravels en Rijkevorsel.

Arendonk, Grobbendonk, Baarle-Hertog, Kasterlee, Lille, Meerhout, Merksplas, Vorselaar en Westerlo hebben 1 nieuw geval.

Laakdal, Vosselaar, Retie, Oud-Turnhout en Hulshout zijn vrij van nieuwe besmettingen 

 

   

Weinig vaccinaties op zondag

De vaccinatiecampagne gaat hard momenbteel maar op zondag is het nog altijd kalm in de centra. Gisteren kwamen er 21 volledige vaccinaties bij. Mol schoot er bovenuit met 11 opvolgingsspuitjes.