3u27

(1/03) Maart begint met 97 besmettingen: amper uitschieters

1 maart, een nieuwe maand vandaag, en Sciensano meldt in onze regio 97 nieuwe coronabesmettingen, minder dan de voorbije dagen. In het arrondissement Turnhout zijn het er 55 en in het arrondissement Mechelen 42.

Behalve Lier is er in het arrondissement Mechelen geen enkele gemeente met dubbele cijfers. In Lier zijn het  er 10. 8 in Bornem en 6 in Mechelen zelf. Verder 5 in Heist-op-den-Berg en 4 in Puurs-Sint-Amands en Duffel. Ook nog 3 positieve testen in Willebroek. 

Berlaar en Sint-Katelijne-Waver kregen er 1 besmetting bij en in Bonheiden, Nijlen en Putte waren er geen nieuwe gevallen.

Naar het arrondissement Turnhout dan: 8 in Turnhout zelf, het hoogste cijfer maar in verhouding niet zo veel want het gaat om de grootste stad. Verder 6 in Geel, Herentals en Ravels.

5 in Rijkevorsel en 4 in Hoogstraten. In Beerse en Balen zijn het er 3 en 2 in Laakdal, Mol en Oud-Turnhout. Eentje in Kasterlee, Lille, Meerhout, Olen, Dessel en Arendonk. En in 9 gemeenten werden geen nieuwe gevallen geregisteerd: dat zijn Baarle-Hertog, Herenthout, Herselt, Hulshout, Merksplas, Retie, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Vaccinatiekaart: 

Nu dat de vaccinatiecampagne stilletjesaan op gang komt, kan iedereen nagaan hoeveel inwoners al een prik hebben gekregen. Voor een stand van zaken in zijn of haar gemeente kan via onze vaccinatiekaart: https://rtv.be/gevaccineerden-regio-kempen-mechelen