Opgedreven bromfiets in beslag genomen: haalde snelheden tot 175 km/uur

don 28 Mar
© Rechtenvrije stockfoto

Bij een verkeerscontrole in de politiezone BoDuKaP is afgelopen zondag een opgedreven bromfiets in beslag genomen. De bestuurder was gevlucht, maar kon na een achtervolging ingerekend worden. De bromfiets haalde snelheden tot 175 km/uur.

De politie hield zondag 24 maart een algemene verkeerscontrole gecombineerd met een snelheidscontrole. Tijdens deze controle sloeg een opgedreven bromfiets op de vlucht. De politie zette meteen de achtervolging in. De bromfiets haalde snelheden van minstens 100 km/uur. De bestuurder ging daarna lopen maar kon door de agenten geïntercepteerd worden.

De bromfiets was niet verzekerd en niet ingeschreven en werd in beslag genomen. De bestuurder had geen rijbewijs. Hij reed zonder verlichting, negeerde een rood licht en het bevel van een bevoegd persoon. Bij een test op de rollen bleek deze bromfiets een snelheid van maar liefst 175 km/uur te halen.

Daarnaast werden tijdens de controle nog vijf onmiddellijke inningen uitgeschreven voor gsm-gebruik, één onmiddellijke inning voor de inschrijving van een buitenlands voertuig en één proces-verbaal voor tuning in een niet gekeurd voertuig.

Openstaande verkeersboetes

De verkeersdiensten van de politiezone BoDuKaP en de politiezone Lier hielden dinsdag een ANPR-actie. Hierbij werden 23 voertuigen grondig gecontroleerd. Zeven bestuurders hadden nog openstaande snelheidsboetes voor in totaal 2.853 euro. Deze werden ter plaatse onmiddellijk geïnd.

Er werd ook een PV opgemaakt voor een opgedreven bromfiets die in beslag werd genomen. En er was nog een onmiddellijke inning voor het niet dragen van de gordel en voor de inschrijving van een buitenlands voertuig.