Man op heterdaad betrapt bij drugsophaling: cannabis verstopt in Kindersurprise-eitje

vrij 31 mei
Een controle bij de politiezone BoDuKaP
© Lokale Politie BoDuKaP

Afgelopen woensdag heeft de Lokale Politie BoDuKaP (Bonheiden - Duffel - Sint-Katelijne-Waver - Putte) een gerichte controleactie gehouden aan gekende overlastplaatsen. Eén man werd op heterdaad betrapt toen hij drugs ging ophalen. Hij haalde een eitje van een Kindersurprise vanonder een zadel van een motorfiets. In plaats van een speelgoedje, zat er cannabis in het eitje.

In het gele eitje werd cannabis verstopt

Aan een locatie in Sint-Katelijne-Waver merkten de inspecteurs de man op toen hij een Kindersurprise-eitje van onder het zadel van een bromfiets nam. "De persoon in kwestie werd gecontroleerd en in het eitje bleek geen stukje speelgoed te zitten, maar wel een hoeveelheid cannabis", zegt politiewoordvoerder Lies Verreet bij Gazet van Antwerpen.

Na een huiszoeking bij de 23-jarige man werden verschillende gebruikershoeveelheden cannabis en hasj aangetroffen. De man werd na zijn verhoor weer vrijgelaten, maar het onderzoek wordt wel verder gezet.

Succesvolle controleactie

De politiediensten beboetten ook nog vier bestuurders die een overtreding begingen in een fietsstraat, twee foutparkeerders kregen een GAS-boete en er werd een pv uitgeschreven voor gsmgebruik achter het stuur. Twee mensen werden geverbaliseerd omdat ze hun gordel niet droegen, en verder bleek nog één persoon drugs op zak te hebben.