Jonge fietsers gewond bij ongevallen, andere bestuurders rijden door

zat 22 Jun
Ongeval fietser
© Archief RTV

In Mechelen en Bornem zijn vrijdag vier ongevallen gebeurd waarbij fietsers gewond raakten. In drie gevallen ging het om minderjarige fietsers. Bij twee ongevallen reed de andere bestuurder door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Onder meer in De Langhestraat in Mechelen was er sprake van vluchtmisdrijf. Daar botsten een bromfietser en een fietser van 16 jaar. Die laatste raakte lichtgewonde, maar de bromfietser reed gewoon door.

Dat was ook het geval in de Mechelse Goswin de Stassartstraat. Een fietser van 12 werd er geraakt door een auto. De fietser liep verwondingen op, maar de bestuurder van de auto vond het niet nodig om te stoppen.

Naar ziekenhuis

Twee fietsers moesten zelfs naar het ziekenhuis nadat ze waren aangereden door een auto. Op de Liersesteenweg in Mechelen bijvoorbeeld. Daar was het slachtoffer een vrouw van 43.

En op de Puursesteenweg in Bornem was het een 14-jarige die betrokken was bij een ongeval met een auto. Ook dit slachtoffer liep verwondingen op en moest voor verzorging naar het ziekenhuis.