Felle regen: 3 wagens betrokken bij ongeval in Oevel, Steenweg op Tielen afgesloten in Turnhout

din 18 Jun
Veel blikschade bij het ongeval in Oevel
© Peter Vanderveken

In Oevel raakten in de vooravond 3 auto's betrokken in een kop-staartaanrijding. Het regende op dat moment fel. En in Turnhout heeft de politie de steenweg op Tielen vanavond rond half 9 afgesloten door de felle regenval.

Een auto kon niet stoppen voor zijn voorganger, en ook een derde wagen botste. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren is niet duidelijk. Maar op het moment van het ongeval, rond 18u, regende het heel hard. Enkele lichtgewonden moesten naar het ziekenhuis. Het ongeval zorgde voor een file.

In Turnhout kunnen de riolen het water niet meer slikken op de Steenweg op Tielen. De politie heeft er de straat afgesloten vanaf het kuispunt Leiseinde om ongevallen te vermijden. Het KMI liet alvast weten dat in buurgemeente Vosselaar tot de vooravond al zo'n 47 liter water per vierkante meter viel, het meest in heel Vlaanderen. Op de weerkaarten was duidelijk te zien dat de regenzone boven de as Turnhout- Nijlen - Lier - Duffel vandaag het meest intens was. Daar was er ook op sommige plaatsen wateroverlast.