Cannabisplantage in opbouw opgerold in Muizen: 8 leden Albanese drugsbende opgepakt

don 20 Jun
Cannabisplantage
© Rechtenvrije stockfoto

In Muizen bij Mechelen hebben speurders een cannabisplantage in opbouw opgerold. Ze doekten ook twee actieve cannabisplantages in Laken en Vilvoorde op. 8 leden van een Albanese drugsbende werden hierbij ook opgepakt.

De drugsbende kwam in het vizier van de Federale Gerechtelijke Politie van Leuven nadat in het arrondissement meerdere cannabisplantages werden ontdekt. Toen in maart 2024 in Heverlee, Leuven, een cannabisplantage werd opgerold, werden er linken gelegd met een Albanese criminele organisatie die opereerde vanuit Grimbergen en Schaarbeek.

7 locaties

In het kader van het onderzoek vond afgelopen maandag een geco├Ârdineerde actie plaats onder leiding van een Brusselse onderzoeksrechter. Politiemensen vielen tegelijk binnen op 7 locaties in Muizen, Grimbergen, Vilvoorde, Muizen, Etterbeek, Laken en Schaarbeek.

Daarbij werden twee actieve cannabisplantages aangetroffen in Laken en Vilvoorde. In Muizen was die nog volop in opbouw. Op de drie plaatsen kwam de Civiele Bescherming ter plaatse om de plantages te ontmantelen.

Er werden ook 8 Albanese verdachten opgepakt. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel. Die heeft beslist om 7 van hen verder aan te houden.