Politiecontrole langs Steenweg op Merksplas levert duizenden euro’s aan boetes en belastingen op

maa 29 Apr
© RTV archief

Politie Regio Turnhout hield het voorbije weekend in samenwerking met Douane en de Vlaamse Belastingdienst een grote controleactie langs de Steenweg op Merksplas in Turnhout. Het verkeersteam nam 725 voertuigen onder de loep. Douane en de Belastingdienst inden voor duizenden euro’s aan achterstallige belastingen en boetes.

Duizenden euro’s

Belastingcontroleurs inden €1.955 aan achterstallige verkeersbelasting en er werd een totaal van €2.180 beslag gelegd. Ze onderschepten ook 12 voertuigen waarvoor nog een openstaande boete voor fiscale fraude was, goed voor een totaalbedrag van €7.697.

Ook de Douane scande 4.250 voertuigen. Een aantal voertuigen met rode diesel in de brandstoftank werd opgemerkt. Er werd voor in totaal €2.561 euro aan openstaande boetes opgemerkt.

Overgrote deel nuchter met enkele uitschieters

Het overgrote deel, 713 bestuurders (98%) zat nuchter achter het stuur. Helaas testten 5 bestuurders positief op druggebruik. 3 van hen zijn daardoor hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt. 7 chauffeurs reden onder invloed van alcohol.

Kinderen los op de achterbank, passagier in de laadbak

Er werd een onmiddellijke boete geïnd voor de chauffeur die 4 kleine kinderen vervoerde die zonder kinderzitje op de achterbank zaten. Verder betrapte de politiediensten nog een passagier los in de laadbak. Die had overigens geen identiteitskaart bij zich.

Ook waren er 3 voertuigen niet in orde met de technische controle. 1 bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij rondreed zonder rijbewijs, 9 bestuurders werden betrapt op het niet-dragen van de veiligheidsgordel en nog 1 motorrijder werd betrapt op het rijden zonder helm.