Lommels bedrijf kondigt komst binnenspeeltuin in Nijlen aan

maa 15 Apr
© Eye-opener

Het Lommelse bedrijf Eye-Opener heeft plannen om in Nijlen een binnenspeeltuin te openen. Het decorbouwbedrijf wil langs een drukke gewestweg in de gemeente een binnenspeeltuin aanleggen. Eigenaars Siemon Ariens en Lars Van Den Dungen van het Lommelse bedrijf Eye-Opener kondigden gisteren aan dat ze een omgevingsvergunning aanvroegen voor hun allereerste binnenspeeltuin in Nijlen.

Het decorbedrijf begon in 2020 met het bouwen van belevingshuisjes. Inmiddels groeiden ze uit tot decorbouwers in de pretparkindustrie, festival- & musicalwereld. Hun ervaring in thematisering trekken ze eind 2024 door in een eigen indoor belevingswereld. Wat startte met het bouwen van speelhuisjes groeide uit tot decorbouw voor theaters, pretparken en festivals in zowel binnen- als buitenland. Niemand minder dan Tomorrowland, Studio 100 en Bellewaerde behoren tot hun cliënteel. Dit jaar willen ze een indoor speeltuin aanleggen. De locatie voor de speeltuin ligt zo goed als vast, alleen moet de omgevingsvergunning nog goedgekeurd worden.

“Aangezien de speeltuin gelegen is op een drukke gewestweg, was het belangrijk om een Mobiliteitstoets uit te voeren. Daarbij lag de focus voornamelijk op de parkeergelegenheid en de extra drukte die de speeltuin teweegbrengt. Momenteel wachten we op goedkeuring, maar we zijn helemaal klaar om eind dit jaar de deuren te openen van onze allereerste binnenspeeltuin,” verduidelijkt eigenaar Siemon Ariens.