6 jaar cel voor Heistenaar die zijn vrouw behandelde als seksslavin

don 1 Feb
huiselijk_geweld_alg.jpg
Een 41-jarige man uit Heist-op-den-Berg is veroordeeld tot zes jaar cel voor zwaar intrafamiliaal geweld: hij misbruikte zijn partner, sloeg haar en gebruikte haar als seksslavin. De familie van de vrouw stapte afgelopen zomer naar de politie omdat zij zich zorgen maakten over haar welzijn. Toen de man gearresteerd werd, was hij onder invloed van drugs. Hij is al jaren verslaafd aan heroïne.

De vrouw vertelde in de rechtbank hoe de man haar als seksslaaf gebruikte en haar dagelijks dwong tot seksueel contact. Ook zou hij haar in de woning hebben opgesloten en haar het contact met haar ouders en kinderen ontzegd hebben. 

Volgens de man kaderde zijn handelingen in een seksueel rollenspel. Hij verklaarde dat de vrouw zélf seksverslaafd is en hij van haar extra testosteron moest innemen. Hij vroeg de vrijspraak. 

Voldoende bewijs

Volgens de rechters waren de fysieke verwondingen bij de vrouw voldoende bewijs om de man te straffen. Ze noemden het "een absoluut gebrek aan normbesef". Hij moet 6 jaar effectief naar de cel en moet 30.000 euro schadevergoeding betalen. 


Foto: stockafbeelding