Woonproject Zillelande in Mol op site van tegelfabriek komt stap dichterbij

maa 13 Feb 2023
In Mol gaat het woonproject Zillelande op de Keirlandse Zillen een nieuwe belangrijke fase in. Momenteel ligt daar een erg verloederde industriële site, maar daar komt binnenkort verandering in. Projectontwikkelaar CORES Development heeft recent een bouwvergunning ingediend voor de eerste 86 van 350 appartementen en de aanleg van het nieuwe park van 1 hectare. Zillelande moet een antwoord bieden voor de hoog woonnood in de regio van Mol.

Verkavelingsvergunning

Woonproject Zillelande langs de Keirlandse Zillen in Mol krijgt een verkavelingsvergunning. Dat heeft de Deputatie van de provincie Antwerpen beslist. Het schepencollege van Mol gaf in november 2021 al een vergunning voor dit woonproject met een publiek park van 1 hectare en 350 wooneenheden. Maar een aantal buurtbewoners stelde een beroepsprocedure in bij de Deputatie. Na een grondig dossieronderzoek bevestigt de Deputatie nu de afgeleverde verkavelingsvergunning.  

Tegelfabriek

De site langs de Keirlandse Zillen was vroeger een tegelfabriek van de Molse industrieel Jos Helsen. In de jaren ’70 verdween de fabriek en raakten delen van de site in verval. Eigenaar CORES Development wil er nu één van de meest duurzame en strategisch gelegen woonbuurten van de Kempen, met op termijn 350 wooneenheden, optrekken. In tegenstelling tot het masterplan is er nu geen ruimte meer voor grote winkels. Dat moet het verkeer van en naar de site beperken én concurrentie voor het handelscentrum vermijden. 

 

86 appartementen

Ontwikkelaar Cores heeft eind december een bouwaanvraag ingediend voor de eerste fase van het project. Die omvat vier woongebouwen met in totaal 86 appartementen aan de westelijke kant van de site en de aanleg van het publiek groenpark van 1 hectare.De gebouwen tellen drie tot vier bouwlagen en bestaan uit een mix van studio’s en grotere twee – en drieslaapkamerappartementen. Het college van burgemeester en schepenen buigt zich ten laatste midden april over de vergunningsaanvraag.

FOTO: Volgt er een definitieve goedkeuring, dan hoopt CORES Development nog dit jaar te starten met de bouw van het eerste gebouw.