Winkelbediende steelt voor 3000 euro uit kassa

maa 20 Mar
Een 23-jarige winkelbediende van schoenenzaak Snipes in de Turnhoutse Gasthuisstraat heeft een werkstraf van 80 uur gekregen voor huisdiefstal. De man had een systeem uitgedokterd om geld uit de kassa te stelen, maar werd toch betrapt door de winkelmanager. In totaal stal hij minstens 2980 euro.

De man had een ingenieus systeem bedacht om het geld van klanten in zijn eigen zak te stoppen. Als er schoenen verkocht werden, scande de winkelbediende de artikelen. Maar op het moment dat de klant moest betalen, brak hij de aankoop af in de kassa. De klanten moesten nog steeds betalen, maar registreerde in de kassa de aankoop van een zakje. Op die manier ging de kassa wel open, maar kon hij het geld in zijn eigen zak stoppen.

Aangezien hij de aankopen telkens annuleerde, waren er in het kassasysteem geen tekorten. Maar bij tellingen van de stock bleken de annulaties vals. De winkelmanager rook al langer onraad en hield de winkelbediende daarom een tijdje nauwkeurig in het oog. Waarna hij dus betrapt kon worden.

De man ontkende de feiten, maar de aankoopannuleringen gebeurden steeds met zijn personeelsnummer. Hij kreeg van de rechter in Turnhout een werkstraf van 80 uur en een boete van 400 uur.