Wendy Leyten uit Arendonk wint fotowedstrijd van National Geographic

vrij 18 Nov 2022
Fotografe Wendy Leyten uit Arendonk heeft de fotowedstrijd van National Geographic gewonnen. Ze behaalde de eerste plaats in de categorie ‘mens’ van de prestigieuze fotowedstrijd. De foto werd in Wallonië gemaakt slechts vier weken na de overstromingen in de zomer van 2021. De vakjury koos Wendy’s foto uit als beste van zo’n 10 000 inzendingen.

Schimmel

Op de foto zie je man op leeftijd aan een tafel zitten in zijn woonkamer. Op de muren zijn zwarte stippen te zien, schimmelvlekken die veroorzaakt zijn door vocht dat is achtergebleven na de overstromingen. “Vier weken na de ramp woonden de mensen nog altijd in een huis vol schimmel, er moest nog altijd puin geruimd worden”, vertelt de fotografe.

Prijs van de vakjury

De fotowedstrijd van National Geographic heeft drie categorieën: mens, landschap en dier. Wendy zond haar foto in in de categorie ‘mens’. Naast de Publieksprijs, is er ook een vakjury die de foto’s beoordeeld. En die jury heeft uiteindelijk Wendy’s foto uitgekozen.

De vakjury nomineert de vakjuryprijs achter de schermen, en let voornamelijk op het technische aspect, de compositie en het achterliggende verhaal. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto’s: RTV