Partnerartikel

Wat te doen bij een droge en gevoelige huid

din 11 Apr 2023
Een droge en gevoelige huid kan erg vervelend zijn. Het kan leiden tot jeuk, irritatie en roodheid. In dit artikel gaan we in op de oorzaken van een droge en gevoelige huid en geven we enkele oplossingen om het te behandelen.

Oorzaken van een droge en gevoelige huid


Een droge en gevoelige huid kan het gevolg zijn van genetica. Als je ouders een droge huid hebben, is de kans groot dat jij het ook hebt. Het kan ook een genetische aanleg zijn voor eczeem, een aandoening die de huid gevoelig maakt voor irritatie.
Maar ook het weer kan een grote rol spelen bij het ontstaan van een droge en gevoelige huid. Koude en droge lucht in de winter kan de huid uitdrogen en leiden tot een jeukende, geïrriteerde huid. Tijdens een warme periode in de zomer ga je meer zweten en ook dit kan leiden tot een droge huid. Naarmate we ouder worden, produceert onze huid minder olie, wat kan leiden tot een droge huid. De huid verliest ook zijn vermogen om vocht vast te houden, waardoor het nog droger wordt.

Er is zijn dus meerdere oorzaken van een droge en gevoelige huid. Net als de oorzaken zijn er ook meerdere oplossingen die kunnen helpen om de klachten te verminderen. 

 

Oplossingen voor een droge en gevoelige huid

Gelukkig zijn er ook oplossingen voor een droge en gevoelige huid. Zo is het slim om een vocht inbrengende crème te gebruiken om de huid te hydrateren en vocht vast te houden. Breng dit soort crèmes aan na het douchen of baden om de huid gehydrateerd te houden. Een goede crème is bijvoorbeeld Eucerin pH5 doucheolie te koop bij de betere online apotheek.

Een gezonde voeding en veel water kan ook helpen om je huid gezond te houden. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentiële vetzuren, zoals vis, noten en avocado's. Deze kunnen helpen om de huid te hydrateren en gezond te houden.

Eet ook voldoende groenten en fruit. Deze zitten vol vitamines en antioxidanten die de huid kunnen beschermen. 

Verder is water echt essentieel voor het hydrateren van de huid. Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen en de huid gehydrateerd te houden.

Misschien wist je het nog niet, maar te veel blootstelling aan de zon kan leiden tot een droge en geïrriteerde huid. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF om je huid te beschermen. 

 

Investeer in goede producten

Het kan de moeite waard zijn om te investeren in goede huidverzorgingsproducten die zijn ontworpen om een droge en gevoelige huid te behandelen. Deze producten zijn vaak mild en hypoallergeen, en kunnen helpen om de huid te hydrateren en te beschermen.