Warme maaltijd voor alle leerlingen in Grobbendonk en Bouwel

don 31 Aug
De leerlingen van alle basisscholen van Grobbendonk en Bouwel kunnen voortaan tijdens de middag verse soep of een warme maaltijd kopen in de school. Kinderen van kansarme gezinnen betalen slechts 20% van de kostprijs. De gemeente past de rest bij.

Extra budget voor kansarme gezinnen

Na KLIM-OP Bouwel en Grobbendonk bieden basisscholen Klavertje 3, De Wijngaard en Mariaschool vanaf dit schooljaar tijdens de middag een warme maaltijd aan. De leerlingen kunnen er verse soep of een warme maaltijd kopen. De gemeente fungeert als aankoopcentrale voor de scholen. 

“We hebben ook budget vrijgemaakt zodat de scholen de kansarme gezinnen een korting kunnen geven voor de warme maaltijd”, zegt schepen Brent Wouters. “Op vertoon van de UiT-Pas of een ander bewijsmiddel, wordt slechts 20% van de kostprijs doorgerekend aan de ouders. De overige 80% zal de gemeente dragen. Op deze manier hopen we het aanbod zeer laagdrempelig te maken.”

Lege brooddoos

In KLIM-OP Bouwel en KLIM-OP Grobbendonk kunnen de leerlingen al langer een warme maaltijd krijgen op school. Voor hen verandert er niets. “De ervaring leert ons dat ouders het aanbod kunnen appreciëren. 1 kind op 6 eet warm op onze school,” vult Inge Rectem, directrice van KLIM-OP Bouwel aan. “Als de kinderen van de naschoolse kinderopvang komen en daarna verder moeten naar de vereniging waarin ze actief zijn, is er vaak niet veel tijd meer voor een uitgebreide avondmaaltijd. Met dit aanbod bieden we een oplossing.”

“Een bijkomend voordeel is dat we steeds maaltijden op school ter beschikking hebben voor leerlingen die met een lege brooddoos naar school komen,” zegt Gudrun Bouwen, directrice van De Wijngaard. “Bij het vaststellen van een lege brooddoos, gaan de alarmbellen af. De medewerker van Huis van het Kind van de gemeente Grobbendonk, Greet Bloemen, is hierin een belangrijke partner voor onze scholen. Want elk kind moet alle kansen krijgen om te groeien.”

Foto: rechtenvrije stockfoto