Vrouw uit Lille steekt gehandicapte man neer en riskeert 4 jaar cel

woe 27 Sep
De openbaar aanklager vraagt een gevangenisstraf van vier jaar voor Maria N. (61) uit Lille voor poging doodslag. De vrouw ging in mei vorig jaar haar gehandicapte man te lijf met een mes en gooide allerlei voorwerpen naar z'n hoofd zoals een glazen asbak, een hark en zelfs een tv-toestel. Het slachtoffer overleefde de aanval, maar had wel meerdere open hoofdwonden en een hersenschudding.

Ruzie over pantoffels

Na het bloedbad heeft de vrouw haar zwaargewonde man achtergelaten en is ze naar haar zus gegaan, die haar geholpen heeft om sporen te wissen.  Een discussie over geld zou aan de basis hebben gelegen van het voorval. Maria N. wou geld voor nieuwe pantoffels, maar kreeg dat niet van haar echtgenoot. De discussie die daarop volgde mondde uit in fysiek geweld.

Volgens haar advocate werd de vrouw al haar hele leven uitgescholden en geprovoceerd door haar echtgenoot. Ze hadden een turbulente relatie met veel ruzies. “Mijn man moest altijd maar voetbal zien op tv. Nooit kon ik eens iets kijken. Ik voelde me daardoor heel hard tekort gedaan door hem. Het werd me allemaal teveel”, vertelde de vrouw aan de rechter.

foto: stock