Videoreeks 'F*CK?! My Future!' toont hoe wetenschap de toekomst kan redden

1 jaar geleden
Technopolis in Mechelen heeft samen met vier innovatieve bedrijven een nieuwe Youtube-reeks gemaakt om jongeren te inspireren. 'F*CK?! My Future!', zo heet de reeks. Want veel jongeren kijken somber naar de toekomst. Dat blijkt onder meer uit een recente bevraging van Technopolis en jongerenplatform TAGMAG. Deze reeks moet laten zien dat er nog heel wat mogelijkheden zijn.

Vandaag kregen de leerlingen uit het zesde jaar wetenschappen van het BimSem in Mechelen de kans om de eerste aflevering in première te zien. 

Lang hoefde Technopolis niet te zoeken naar bedrijven die aan jongeren willen laten zien hoe zij vandaag de dag al werken aan concrete oplossingen voor een betere toekomst. Per slot van rekening hebben alle sectoren deze komende generaties hard nodig om hun toekomst te garanderen. Als jongeren inzien dat bedrijven een deel vormen van de oplossing in plaats van het probleem, dan zullen zo ook sneller geneigd zijn om er later aan de slag te gaan.  
Zo redeneerden ook CMB (Compagnie Maritime Belge), Bekaert, VPK Group en Coca-Cola België en Luxemburg. In de eerste vier afleveringen van 'F*CK?! My Future!' trekken Technopolis-vloggers Zanne en Emiel ernaar toe om vast te stellen dat zij oplossingen hebben gevonden om nu al duurzamer om te gaan met energie, CO2-uitstoot en afvalverwerking. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: Technopolis