VIDEO: Stadsbestuur Geel voert gratis parkeren op zaterdag terug af, oppositie betreurt beslissing

woe 29 Mar 2023
Parkeren op zaterdag is vanaf volgende week niet meer gratis in Geel. De stad voerde de maatregel vorig jaar nog maar in om na de coronacrisis handelaars en horeca een duwtje in de rug te geven. Als mensen gratis zouden kunnen parkeren dan komen ze naar makkelijker naar het centrum was toen het idee. Maar nu blijkt dat veel bewoners en langparkeerders de plaatsen innemen op de centrumparkings. Oppositiepartij Open VLD betreurt de beslissing en stelt voor om de verlieslatende Ecodroom gratis te maken.

Gratis

Gratis parkeren op zaterdag in de centrumparkings was nog maar actief sinds juli vorig jaar. Het initiatief kwam er om de lokale handelaars een duwtje in de rug te geven in economisch zware tijden na de coronacrisis. Maar nu draait de stad deze maatregel terug, Open VLD betreurt dat.

Maar volgens schepen Marlon Pareijn is het net op vraag van die handelaars dat de maatregel geschrapt wordt. Veel bewoners en bezoekers die een hele dag in Geel zijn nemen de meeste parkeerplaatsen in en zo lopen de parkings vol met het verkeerde doelpubliek. Door er nu opnieuw voor te laten betalen hopen ze opnieuw kortparkeerders aan te trekken. Open VLD stelt als tegengewicht dan weer voor om de ondergrondse parking Ecodroom gratis te maken. Door Palmenmarkt is dat nu de enige toegankelijke parking rond de Havermarkt en is die nu tijdelijk wel gratis. Ondanks het feit dat ze verlieslatend is, kiezen sommigen toch bewust voor deze optie.

Maar vanaf zaterdag 8 april zal er dus voorlopig weer op alle centrumparkings betaald moeten worden.