VIDEO: Sluis renoveert haar parochiehuis: feestweekend om geld in te zamelen

6 maanden geleden
Een groep geëngageerde inwoners van het Molse gehucht Sluis organiseert de Sluise buurteling, een groot feestweekend om geld in te zamelen voor de renovatie van het parochiecentrum. In de toekomst ben je welkom in een open en modern gemeenschapshuis dat bruist van de activiteit en waarin iedereen met open armen wordt ontvangen.

Het parochiecentrum van Mol-Sluis is 60 jaar oud en dringend aan renovatie toe. Een groep vrijwilligers wil het gebouw ombouwen tot een modern gemeenschapshuis. Zo komen er o.a. nieuwe, zonnepanelen, nieuwe isolatie,  nieuwe ramen, vernieuwde verlichting en betere akoestiek. Die werken worden geraamd op 200.000 euro. Het gemeentebestuur gaf al een infrastructuursubsidie van 100.000 euro.

 

Tal van activiteiten

Om de rest van het geld in te zamelen organiseert de groep dit weekend een feestweekend met tal van activiteiten. Vrijdag is er een gezellige caféavond met muziekoptreden en zaterdag smul je op de eetdag en de unieke ‘foodcourt’ en geniet je van kinderanimatie. Een apérobar en (volks)spelen kleuren het aanbod op zondag. Voor ieder wat wils dus aan de parochiezaal in de St.-Bernardusstraat. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV