22-jarige Gelenaar krijgt 2 jaar cel voor drugshandel en belaging

woe 7 Feb
rechtbank_turnhout_algemeen_2.jpg
De rechtbank in Turnhout heeft een 22-jarige man uit Geel veroordeeld tot 2 jaar effectief. De man stond terecht voor drugshandel en belaging. Hij had drugs verstopt in een bos in Geel.

De Gelenaar en zijn 24-jarige kompaan, ook uit Geel, werden regelmatig met een grote rugzak opgemerkt in een bos aan de Keulsekarstraat. Bij een zoekactie op 11 januari 2023 vond de politie in het bos 633 gram amfetamines, 84 gram cocaïne, 2,5 kilo cannabis en 54 gram hasj. Er volgden ook huiszoekingen bij de jongemannen.

De 24-jarige probeerde nog snel cannabis in het toilet door te spoelen. Hij verbrijzelde ook zijn smartphone. Maar op een ander gsm-toestel stonden nog voldoende bewijzen die duiden op drugshandel. Hij kreeg 20 maanden voorwaardelijk. Hij moet zich laten begeleiden voor zijn drugsgebruik en drugstesten laten afnemen.

De 22-jarige jongeman stond ook terecht omdat hij enkele familieleden van zijn kompaan had belaagd en geslagen. De man kreeg een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 400 euro. Eerder werd hij ook al veroordeeld tot 4 jaar cel voor mensenhandel.

Foto: archief RTV