VIDEO: Nabestaanden boos over verdwijnen van 'jonge' zerken Heist-Station

din 31 okt
Nabestaanden van enkele tientallen overledenen zijn boos op het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg. De grafzerken van hun geliefden op het kerkhof van Heist-Station moeten weg en de meesten zijn nog maar 20 jaar oud. Het gemeentebestuur wil van de begraafplaatsen groene oases maken, zoals in Heist-Centrum. Maar dat de relatief jonge zerken moeten wijken, is zeker in deze periode pijnlijk nieuws voor de nabestaanden.

Op de begraafplaats van Heist-Station zien we de ene chrysant naast de andere. De nabestaanden willen alles picobello in orde maken voor Allerheiligen morgen.Toch is Allerheiligen dit jaar voor veel nabestaanden hier niet hetzelfde. Tientallen graven aan de rechterkant van het kerkhof worden volgend jaar geruimd. En dat terwijl de meeste zerken maar zo'n 20 jaar oud zijn en de overledenen nog lang niet vergeten zijn, getuige de vele bloemen. 

Het schepencollege wil afstappen van de klassieke begraafplaats en wil meer groene oases van rust creëren. Bij het kerkhof van Heist-Centrum gebeurde dat al en nu is dus Heist-Station aan de beurt. 

Het schepencollege laat aan onze redactie weten dat ze de kritiek zeker begrijpt, maar dat groene bezinningsplaatsen meer van deze tijd zijn. Vandaag de dag wordt ook nog amper één derde van de overledenen begraven.