VIDEO: KFC Bevel eert gebroeders Vercammen die al 70 jaar vrijwilliger zijn bij de club

maa 29 Jan
supporters_bevel_2901.jpg
Bij eersteprovincialer KFC Bevel hebben ze hun twee trouwste vrijwilligers gehuldigd. Herman en René Vercammen zijn allebei al zeventig jaar of langer niet weg te denken op de club. Samen met nog een jongere broer zijn ze meer dan de drijvende kracht van Bevel. Dit weekend mochten ze de aftrap geven van de wedstrijd tegen Tisselt.

Herman, 80 en René Vercammen, 83 jaar, beter bekend als den Herre en de Prim, in hun natuurlijke habitat KFC Bevel. Geboren en getogen in de deelgemeente van Nijlen komen ze al van kindsbeen af naar de club. Als speler, supporter en later als vrijwilliger voor onder meer het onderhoud en de uitbating van de kantine. En ze denken ook nu nog niet aan stoppen.

Wie KFC Bevel zegt, zegt ook Vercammen, want René en Herman zij niet de enige familieleden in de club. Ook de derde broer Walter is, na zijn carrière bij Racing White in eerste klasse, al 50 jaar niet weg te slaan hier. Herman viert dit weekend zijn 70ste jaar op club, als cadeaeu krijgt hij een shirt met zijn bijnaam. 70 jaar vol mooie momenten binnen de club en als speler, maar vooral ook als supporter. 

En de familie Vercammen brengt ook geluk. Het logo van Bevel lijkt wel erg op dat van Barcelona, maar Bevel staat intussen al een heel seizoen aan de leiding. Iets wat van de Spaanse topclub niet gezegd kan worden.

Foto: RTV