VIDEO: K. Lyra-Lierse krijgt omgevingsvergunning voor stadion en jeugdaccommodatie: bouw kan starten

vrij 22 Dec
De omgevingsvergunning voor Sportpark Lier is goedgekeurd. En er is dus toelating voor de bouw van Sportpark Lier, naast de Ring in Lier, ter hoogte van het kruispunt met de Aarschotsesteenweg. De werken starten volgend jaar. Het is de bedoeling dat er in de loop van het seizoen 2024-'25 kan gevoetbald worden.

Lyra-Lierse voetbalt al bijna 10 jaar op de Doelvelden in buurgemeente Berlaar, na de afbraak van het oude stadion in Lier. Maar nu kan de club eindelijk aftelen naar de komst van het langverwachte nieuwe stadion. Dat moet een pareltje worden waar voetbal de hoofdrol speelt, maar waar er is ook ruimte is om andere sporten te beoefenen. 

Naast de zes jeugdvoetbalvelden, inclusief kleedkamers en alle nodige bijhorende faciliteiten voor jeugdvoetbal, biedt Sportpark Lier ook mogelijkheden voor andere sporten als o.a. petanque, beachvolleybal en 3x3 basketbal. Een loopparcours (ca. 1.600 meter) en een powerhill zorgen ervoor dat een grote variëteit aan trainingen mogelijk zijn.

Er is voldoende parkeergelegenheid (240 plaatsen) en meer dan 550 bomen en 7.000 struiken maken van de site een aangenaam park waar iedereen van kan genieten.