VIDEO: Gladde wegen veroorzaken ongevallen en veel vertraging op de weg

din 16 Jan
cce1cbb3-b018-4733-bf91-fff1ac8e1f91.jpg
Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft afgelopen nacht en vanmorgen in onze provincie al zo'n 940 ton zout gestrooid op de snelwegen en de grote verbindingswegen. Omdat er vannacht weinig of niet gereden is, waren er toch nog mogelijk plaatsen waar het glad kon zijn. En vooral ook op de lokale wegen was de toestand soms gevaarlijk.

Aan de Renderstraat in Westerlo belandde een auto vanmorgen vroeg in de gracht. (FOTO boven) Maar ook op andere plaatsen gebeurden er ongevallen, gelukkig zonder lichamelijk letsel. 

Op de secundaire wegen in de Kempen was er dan weer vertraagd verkeer omdat veel bestuurders niet sneller durfden rijden. Dat was onder meer het geval op de Poederleeseweg richting Herentals maar ook rond Mol, Geel en Heist-op-den-Berg moesten bestuurders vanmorgen rekening houden met een langere reistijd.

Er kwamen ook heel wat meldingen binnen van ondergesneeuwde fietspaden, onder meer in Mol, Balen en Herentals. En ook op de snelwegen (FOTO onder) was de reistijd langer dan anders door ongevallen in de richting van Limburg maar ook incidenten op de Antwerpse ring.

FOTO'S: RTV

7179e89f-f3bc-4b92-a74d-d2b340b8390b.jpg