VIDEO: De Lijn belooft oplossing voor leerlingenvervoer uit Laakdal en Meerhout

vrij 19 Jan
instappen_de_lijn_archief.jpg
Op 6 januari lanceerde De Lijn haar nieuwe dienstregeling. Dit zorgt bij de Geelse leerlingen voor heel wat problemen. De stad en de secundaire scholen kaartten het probleem aan bij De Lijn. De vervoersmaatschappij belooft snel op zoek te gaan naar een oplossing.

De start van het nieuwe jaar verliep bij heel wat scholieren niet zo vlot. Door de wijzigingen bij De Lijn veranderde er heel wat en sommige leerlingen zagen hun busverbinding volledig verdwijnen. “Vooral leerlingen uit Meerhout en Vorst ondervinden problemen, maar ook Kasterlee deelt in de klappen,” vertelt Danny Van der Veken, coördinerend directeur van scholengemeenschap KOGEKA. “In onze scholengroep merken we dat heel wat leerlingen te laat op school arriveren als gevolg van de nieuwe dienstregeling. We registreerden op een week tijd meer dan 250 problemen als gevolg van de nieuwe dienstregeling,” legt hij uit.

Deze week was er overleg tussen de directies van de secundaire scholen, de stad en  De Lijn. De busmaatschappij beloofde om meteen op zoek te gaan naar een oplossing voor de leerlingen, in de eerste plaats die uit Vorst en Meerhout.

Trein als alternatief

De nieuwe dienstregeling staat in het teken van basisbereikbaarheid, een decreet van de Vlaamse overheid. Het decreet zegt dat er geen parallelle verbindingen mogen zijn tussen verschillende vervoersmiddelen. Daarom schafte De Lijn de bussen tussen Mol en Geel en Herentals en Geel af. De busmaatschappij verwees naar de trein als alternatief.

“Maar nu zijn er heel wat problemen bij leerlingen die uit Mol of Olen komen,” vertelt schepen Marlon Pareijn. “Zij geraken niet meer vlot van en naar hun school in Geel. We hebben hierin helaas geen beslissingsbevoegdheid, maar toch blijft de stad problemen aankaarten tot de scholieren weer vlot op school geraken.”

Foto: archief RTV