VIDEO: Alle gemeentelijke gebouwen in Ravels krijgen groene stroom dankzij 689 zonnepanelen

don 7 Sep
In Weelde Depot zijn 689 zonnepanelen op het dak van hal 15 gelegd. Die moeten alle gemeentelijke gebouwen van elektriciteit voorzien. Zo verlaagt de gemeente de elektriciteitsfactuur én worden ze minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Met een totaal vermogen van 282,49 kilowatt piek (kWp) zijn de 689 zonnepanelen op het dak van Weelde Depot in staat om jaarlijks een geschatte opbrengst van 252,09 megawattuur (MWh) te genereren. Deze groene energie zal niet alleen worden gebruikt om Weelde depot, maar ook de andere gemeentelijke gebouwen van stroom te voorzien.

Burgerparticipatie

Voor de plaatsing van de panelen werkt het gemeentebestuur samen met de Kempense burgercoöperatie Campina Energie. Inwoners, verenigingen en/of bedrijven van Ravels krijgen nog tot eind dit jaar de kans om via de aankoop van aandelen te participeren en te delen in de winst. 

Burgemeester Walter Luyten is enthousiast over het project. "De installatie van deze zonnepanelen op Weelde Depot is een grote stap voorwaarts in onze inspanningen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een duurzame toekomst voor onze gemeenschap," zei hij. "We zijn trots op deze prestatie en kijken uit naar de positieve impact die dit zal hebben op onze gemeente en het milieu." Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV