Recordaantal sluikstorten en zwerfvuil in Geel

maa 12 Feb
sluikstort_foto_stad_geel_1202.jpg
Geel zet fel in op de strijd tegen sluikstort en zwerfvuil. Gemeenschapswachten proberen een sluikstort altijd voor het einde van de volgende werkdag weg te halen en slagen hier in 90% van de gevallen in. Daarnaast zijn werkmannen dagelijks op pad om zwerfvuil op te ruimen. Ook op de ondersteuning van OVAM-toezichters kunnen ze rekenen. Zij gaan in burger op pad om sluikstorters op heterdaad te betrappen. Vorig jaar stelden gemeenschapswachten en toezichters van OVAM 518 bestuurlijke verslagen op in Geel, wat een record is.

Op heterdaad betrapt

In 2023 stelden de OVAM toezichters 160 bestuurlijke verslagen op. De meeste sluikstorters die op heterdaad betrapt werden, lieten sigarettenpeuken op de grond vallen. Door beelden die de mobiele camera's maakten, konden de gemeenschapswachten nog eens 149 bestuurlijke verslagen opmaken.  

Tot slot konden de gemeenschapswachten 209 bestuurlijke verslagen opmaken na controles van het zwerfvuil. Dat brengt het totaal op een recordaantal van 518 bestuurlijke verslagen in 2023. Dat is een stijging van 14,8 procent ten opzichte van 2022. Zie je ergens zwerfvuil of sluikstort liggen? Maak dan zeker een melding. Stad Geel ruimt het zo snel mogelijk op. 

Foto: stad Geel