Minder gewonden in Mechels verkeer, meer ongevallen met blikschade op vesten

maa 13 mei
Ongeval Vesten Mechelen 17 augustus 2023
© GVA

Mechels burgemeester Bart Somers (VOOR MECHELEN) wil meer trajectcontroles in zijn stad. Volgens het stadsbestuur hebben de bestaande controles ertoe bijgedragen dat het aantal ongevallen met gewonden gedaald is. Opvallend is wel de stijging in het aantal ongelukken met blikschade op de vesten, dat cijfers ging omhoog met maar liefst 60 procent.

In totaal werden in 2023 103 ongevallen met blikschade vastgesteld op de vesten. Waaronder bovenstaand ongeluk tussen een personenwagen en een bestelwagen.

Over het algemeen is het aantal ongevallen in de Dijlestad wel gedaald, dat is volgens burgemeester Somers dankzij de trajectcontroles in Mechelen. Momenteel zijn er 45 trajectcontroles actief in Mechelen. In 2023 werden daarbij een kleine 30.000 snelheidsovertredingen vastgesteld, dat komt neer op minder dan 1% van het totale aantal gecontroleerde voertuigen.

"We gaan meer trajectcontroles nog installeren omdat dat het meest faire systeem is", vertelt burgemeester Somers. "Dan weet je 7 dagen op 7, 24 op 24 uur ik word daar gecontroleerd en als je je aan je snelheid houdt wat meer dan 99 procent van de mensen doet, dan krijg je geen boete en is het veilig voor iedereen."