Verdachte inbraak in school Duffel kan snel gearresteerd worden

din 29 Nov 2022
Lokale politie kon zondagnacht een inbreker oppakken in Duffel. Hij werd betrapt met een rugzak en daarin een laptop die uit de school werd gestolen. De verdachte werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besloten heeft om hem aan te houden.

Indringer betrapt

Zondag omstreeks 3u23 kreeg de politiezone Bodukap een melding binnen van een inbraak in de Montessorischool in Duffel. De persoon die de aangifte deed, hoorde glas breken en en zag dat er licht brandde in een klaslokaal en dat het raam hier stuk was. De melder zag vervolgens de verdachte de school verlaten met een rugzak.

Er werd meteen een zoekactie gestart naar de verdachte in de nabije omgeving van de school. Deze kon kort na de feiten gevat worden door een ploeg van politie Lier die bijstand was komen leveren. De indringer is een illegaal in het land verblijft. Bij zijn arrestatie was hij gewond aan de vingers en in zijn rugzak werd een laptop aangetroffen die uit de school werd ontvreemd.

De verdachte is gekend bij de politie voor verschillende feiten, waaronder diefstal. De verdachte werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter die besloten heeft om hem aan te houden.