Veertiger riskeert 2 jaar cel voor drugsproductie en -handel

din 7 Feb 2023
Een 43-jarige man uit Grobbendonk riskeert een effectieve celstraf van 2 jaar omdat hij verdacht wordt van de aanmaak en verkoop van verdovende middelen. In 2021 werd hij al eens veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 36 maanden voor gelijkaardige feiten. Maar hij leefde zijn voorwaarden niet na. “Alleen een effectieve gevangenisstraf van 2 jaar is nu nog een gepast signaal”, aldus de openbare aanklager. Er hangt de veertiger ook nog een boete van 8000 euro boven het hoofd.

"Tegenslag"

De veertiger uit Grobbendonk moest op dinsdagochtend voor de rechtbank verschijnen. Hij werd in maart 2021 al veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 36 maanden. Hoewel hij zijn voorwaarden lang leek na te leven, kwamen er in december 2022 toch weer nieuwe feiten van drugshandel boven. Door een “tegenslag” is het toch weer misgelopen, vertelt hij dinsdag zelf in de rechtbank.

Eind vorig jaar verneemt de politie op dat de Grobbendonkenaar zich terug bezighield met het aanmaken en verkopen van drugs. Op 20 december werd er dan ook een huiszoeking uitgevoerd bij de man thuis. Daar trof de politie onder meer 400 gram speed en vloeibare xtc aan. De berichten van de man toonden bovendien aan dat hij opnieuw drugs aan het verkopen was.

Laatste kans

Toch hoopt de veertiger dat de rechtbank hem nog een laatste kans gunt. Zijn advocaat wees er ten slotte nog op dat zijn urinetesten aantoonden dat de man gedurende lange tijd geen drugs meer gebruikte. Op 21 februari wordt het vonnis uitgesproken.

Foto: rechtenvrije stockfoto