'Valse enquêteurs' over Mechelse Vesten blijken leden van de oppositie te zijn

don 14 Sep
Via sociale media waarschuwde handelsorganisatie Mechelen MeeMaken over 'valse enquêteurs' die bij de handelaars in de Dijlestad een bevraging deden over de Nieuwe Vesten. Nu blijkt dat het om leden van oppositiepartij Vlaams Belang gaat, die met de resultaten van de bevraging naar de gemeenteraad wil trekken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad Mechelen doen ook een grote bevraging naar de situatie rond de Nieuwe Vesten. Maar volgens Pia Indigne (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit, zijn er geen medewerkers van die partijen die rondgaan bij de Mechelse handelaars. Gazet van Antwerpen vond zekerheid bij wie die mysterieuze enquêteurs zijn: leden van oppositiepartij Vlaams Belang. 

 

“Catherine François en een andere partijgenoot zoeken momenteel inderdaad handelaars op en ze stellen hen vragen over de vesten. Met de resultaten van die bevraging trekken we nog naar de gemeenteraad”, vertelt Kim Brooks, afdelingsvoorzitter van Vlaams Belang, bij GVA. 

“Ze stellen vragen over de bevindingen van de Nieuwe Vesten en lichten (valse) toekomstplannen toe. Wat hun motivatie of doel is, is niet duidelijk”, klinkt het bij een van de handelaars. "Ze vertelden ons dat de vesten opnieuw tweerichtingsverkeer kunnen worden."

Catherine François, gemeenteraadslid in de Dijlestad, reageert: "We hebben ons niet verstopt. Zowel tijdens onze rondvraag op de markt en bij de handelaars maakte ik me bekend als lid van Vlaams Belang. Handelaars reageerden zelfs enthousiast op ons initiatief."


Foto's: archief RTV