Twee winkeldieven aangehouden in Mechelen

din 6 Dec 2022
Op de Bruul in Mechelen kon de lokale politie vrijdag twee mannen oppakken. Het duo werd afgelopen vrijdag op heterdaad betrapt tijdens het stelen van parfum. Niet veel later werden ze in een café gesignaleerd met de gestolen parfum-flesjes nog op zak. De twee zijn gekend voor eerdere feiten en werden inmiddels overgebracht naar de gevangenis.

Betrapt door winkelmedewerkster

Wanneer de winkelbediende de twee mannen vrijdag betrapt op het stelen van parfum nemen deze de vlucht, waarbij de 36-jarige winkelmedewerkster een duw krijgt. Zij kan echter nog kort de achtervolging inzetten en een persoonsbeschrijving van de verdachten meegeven.   

Bikeploegen ingezet

De bikeploegen van de lokale politie kunnen via de persoonsbechrijving en camerabeelden de twee traceren in een drankgelegenheid op de IJzerenleen. De twee verdachten werden daarop gearresteerd. Zij waren nog in het bezit van de gestolen goederen: een 6-tal flessen parfum. 

De 19- en 35-jarige man worden voor verder onderzoek overgebracht naar het commissariaat en ter beschikking gesteld van het parket. De twee mannen van Marokkaanse nationaliteit verblijven illegaal in ons land en zijn gekend voor gepleegde feiten in Leuven en Hasselt en eerder deze maand een winkeldiefstal in Mechelen. De jongste van hen staat nog geseind in een gerechtelijk dossier.

Het duo werd voorgeleid bij de onderzoekrechter die hen heeft aangehouden en liet opsluiten in de gevangenis. De gestolen parfum-flesjes worden terugbezorgd aan de winkel. 

Foto: archief