Twee verdachten aangehouden voor brandbommen in Mechelen

zat 4 Feb 2023
De onderzoeksrechter heeft vandaag twee 36-jarige mannen uit Mechelen aangehouden in het onderzoek naar de aanslagen met molotovcocktails op het gerechtsgebouw en het administratief centrum van Mechelen. Ze worden verdacht van opzettelijke brandstichting van een onroerend goed bij nacht en vereniging van misdadigers.

Op donderdag 26 januari werden er brandbommen gegooid naar het gerechtsgebouw in Mechelen en het Huis van de Mechelaar. Op een andere plaats in de stad, ter hoogte van de Vaartdijk, ontplofte ook nog een molotovcocktail op straat. Er vielen geen gewonden maar er was wel materiële schade. 

Er werd onmiddellijk een gerechtelijk onderzoek opgestart en het politie van de zone Rivierenland voerde vanmorgen huiszoekingen uit. Twee mannen, beiden 36 jaar, werden hierbij gearresteerd en werden verhoord. Ze werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste hen aan te houden. De twee moeten dinsdag voor de raadkamer komen.

Over het motief van de verdachten of hoe het gerecht de twee op het spoor kwam, is voorlopig nog niets meegedeeld. Maar er zijn geen aanwijzingen voor een eventuele link met het georganiseerde drugsmilieu, zo staat nog in een persbericht van het parket.

 

Foto: archiefbeeld