Twee jaar cel voor dealers na inval in leegstaande woning Turnhout

din 30 mei 2023
Een man van 24 uit Turnhout is veroordeeld tot twee jaar cel voor drugshandel. Hij werd samen met 4 mannen betrapt tijdens een politie-inval in een leegstaande sociale woning in de Parkwijk in Turnhout in september vorig jaar. Een buurtbewoner verwittigde de politie nadat hij beweging opmerkte in de leegstaande sociale woning.

De politie zag bij de inval enkele personen die een zak gooiden met cannabis uit het raam en ook vijf personen die wegvluchtten via een raam. De agenten konden een 19-jarige bij de kraag vatten. Binnen in de woning vond de politie in totaal 237 gram cannabis, acht zakjes met amfetamines, een fles lachgas en een telefoon met maar liefst 254 contactpersonen. 

Na de arrestatie kon de politie nog vier andere verdachten van 20, 21, 24 en 25 jaar identificeren. Vier van hen worden veroordeeld tot 180 uur werkstraf en 8.000 euro boete. De vijfde beklaagde, een 24-jarige uit Turnhout, liep eerder al een veroordeling op en krijgt nu tot 2 jaar cel en een boete van 8.000 euro. 

FOTO van een eerdere actie: De politie van de regio Turnhout hield onlangs in maart dit jaar een grote controleactie in de sociale woonwijk Parkwijk in Turnhout.