Turnhoutse studenten vragen vakbonden NMBS om uitstel voor staking

din 9 Jan
examens_staken_niet_turnhout_foto_achraf-el-yakhloufi03.jpg
In Turnhout-station hebben jongeren vanmorgen actie gevoerd. Ze protesteren tegen de geplande treinstaking op 29 januari. Hiermee wil de partij aandacht vragen en wil ze voorkomen dat jongeren en met name studenten, de dupe worden van deze staking, vooral tijdens de cruciale examenperiode. Fractieleider van Vooruit Turnhout vraagt dat de vakbond de staking wil uitstellen.
examens_staken_niet_turnhout_foto_achraf-el-yakhloufi02.jpg

Staking uitstellen

Achraf El Yakhloufi (Vooruit) vraagt dat de socialistische vakbond ACOD de staking minstens enkele dagen zou uitstellen. Studenten zijn vaak afhankelijk van het openbaar vervoer. De dagen dat de socialistische vakbond ACOD een treinstaking plant, vallen in de examenperiode van universiteiten en hogescholen. 

De jongeren van Vooruit hebben begrip voor de staking en slechte arbeidsomstandigheden bij de NMBS, maar benadrukken het belang van constructief overleg om ervoor te zorgen dat zowel de noden van werknemers als studenten worden gerespecteerd. Ze blijven hopen dat de NMBS met de vakbonden rond de tafel wil gaan zitten, zodat een staking kan worden vermeden.

Fotos: Vooruit Turnhout