Turnhoutenaar riskeert 1 jaar cel voor lastig vallen van jonge vrouw

din 7 Mar 2023
Het openbaar ministerie eist één jaar cel voor een man van 56 uit Turnhout. Hij had maandenlang een jonge vrouw onophoudelijk belaagd. Hij kende haar via de volleybalclub. De man vertelde dat hij nooit kwade bedoelingen gehad.

Gestopt als volleybalscheids

Door de belaging is het slachtoffer gestopt als volleybalscheidsrechter. De beklaagde maakte het leven van het slachtoffer verscheidene maanden op een ziekelijke manier tot een hel. Het slachtoffer stapte in september 2019 al een eerste keer naar de politie toen de man haar had aangeklampt. Hij vertelde hoe mooi hij haar vond. Vanaf maart 2020 liep het weer mis. Tijdens boswandelingen dook hij op vanachter bomen, hij volgde haar met de auto, stuurde talloze e-mails, … Hij stond zelfs langs het parcours van de Dodentocht om haar toe te juichen.

De aanklager vraagt 1 jaar cel en een boete. De vrouw eist 3.000 euro morele schadevergoeding en 5.300 materiële schadevergoeding omdat ze gedurende twee jaar geen inkomsten had als volleybalscheidsrechter. Het vonnis volgt in april.