Turkse en Syrische gemeenschappen in Mol helpen samen getroffen regio’s

woe 8 Feb 2023
De Molse Turkse en Syrische gemeenschap gaan samen de lokale hulpacties coördineren voor de slachtoffers van de aardbevingen. Er wordt winterkleding ingezameld in de Aya Sofia Moskee langs de Borgerhoutsendijk. Maar de focus ligt op het inzamelen van geld.

Enorme impact

De gebeurtenissen hebben een grote emotionele impact op de Turkse en Syrische gemeenschappen in Mol. Heel wat mensen hebben nog familie of vrienden in het getroffen gebied. Daarom kwamen al snel heel wat hulpacties op gang. Om die beter op elkaar af te stemmen hebben vertegenwoordigers van Bif Ensar (moskee Ginderbuiten), Aya Sofia (moskee Borgerhoutsendijk), At Taqwa (moskee Bergstraat) en de Turkse socio-culturele vereniging Benkav dinsdagavond vergaderd met burgemeester Wim Caeyers.

De verschillende organisaties slaan de handen in elkaar om de komende weken en maanden gemeenschappelijke acties te organiseren om geld in te zamelen. Want naast de acute nood aan hulpgoederen is er op lange termijn veel geld nodig om de getroffen regio’s te ondersteunen. De organisaties krijgen ook de steun van het gemeentebestuur. 

Warme winterkleding

Nog tot donderdagmiddag worden nog warme winterkleding, dekens, slaapzakken, luiers en melkpoeder ingezameld. Die kunnen vandaag tussen 9 en 21 uur en donderdag tussen 9 en 11 uur binnengebracht worden bij de Aya Sofia Moskee langs de Borgerhoutsendijk. Donderdagmiddag haalt een vrachtwagen de spullen op en brengt deze naar het verzamelpunt in Antwerpen. Vervolgens gaat alles naar de getroffen regio’s.

Andere hulporganisaties

Ook de lidorganisaties van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties zamelen geld in voor de slachtoffers. Dat zijn Caritas International België, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam België, Plan International, Rode Kruis en Unicef.

Foto: Gemeente Mol