Treinverkeer hersteld: "Trein met 200 passagiers valt stil aan station Nekkerspoel"

zon 28 Jan
trein_algemeen_2022_0.jpg
Het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen is maandag sinds 6.10 uur hersteld. Dat meldt spoorwegnetbeheerder Infrabel. De hele nacht werkte Infrabel door om de aanzienlijke schade aan de bovenleiding in de buurt van Mechelen-Nekkerspoel te herstellen. De laatste twee sporen zijn nu ook opnieuw in dienst. Alle treinen kunnen maandagochtend weer rijden zoals voorzien.

Om 14.45 uur raakte het treinverkeer tussen Kontich-Lint en Mechelen onderbroken door een probleem met de bovenleiding nabij het station Mechelen-Nekkerspoel. Een en ander zorgde voor de nodige spoorhinder. Zo raadde de NMBS de reizigers aan om van Brussel naar Antwerpen via Leuven te sporen. Op de trein, die onderweg  was naar Antwerpen, zaten zo'n 200 passagiers. Die moesten uit veiligheidsoverwegingen een tijdlang op de trein blijven. Wel werden er vervangbussen ingelegd.  

Gisteravond werd het treinverkeer tussen Antwerpen en Mechelen rond 18 uur deels vrijgegeven. Hierdoor kon de internationale trein tussen Brussel en Amsterdam opnieuw sporen. Rond 19 uur waren intussen vier van de zes sporen vrij tussen Mechelen en Kontich-Lint, meldde Infrabel. Toch was er op twee spoorlijnen nog schade en die kon pas tegen de ochtendspits hersteld worden. Even na 6 uur was alles opgelost. 

FOTO: archief RTV