Stripgids Salon pakt weer uit in Turnhout

din 9 mei 2023
De Stripgids Salons die de openbare bibliotheek van Turnhout en Stripgids samen organiseren maken sier in Leuven en Brussel. Ze groeien stilaan uit tot een begrip in de stripwereld en ver daarbuiten. Op zaterdagavond 13 mei landt het Stripgids Salon voor de tweede keer dit jaar op de vertrouwde Turnhoutse grond.

Ook nu weer pakt de organisatie uit met grote namen uit Vlaanderen en Nederland. Vanuit Amsterdam komen graphic novelist Erik Kriek en Dirk van de Wiel, bekend van de internethit Van 9 tot 5. Uit Brussel komt Ilah, die iedereen kent van haar Cordelia. Ook de Mechelse stripmaker Veerle Hildebrandt is erbij.  

“Turnhout is dé basis van onze Stripgids Salons”, vertelt Kurt Morissens van Stripgids. “Door de uitstekende samenwerking met bibliotheek Turnhout kunnen we onze talkshow over strips en met stripmakers drie keer per jaar laten plaatsvinden. Turnhout blijft de Vlaamse hoofdstad van de strip, een eretitel die we blijven waarmaken.”  

Stripgids Salon is  gratis, op 13 mei 2023 om 20u30 in de Tuinzaal van de Warande. Stripgids Salon is een samenwerking van Stripgids met Bibliotheek Turnhout. 

Foto: Stripgidssalon Turnhout - copyright Bart Van der Moeren