Streekplatform Kempen stelt prioritaire dossiers voor aan de volgende regeringen

din 23 Jan
kempen_memorandum.jpg
Investeer in openbaar vervoer, de nucleaire zone en ook in de innovatieve bedrijven. Het zijn maar drie van de 21 voorstellen van het Streekplatform Kempen voor de volgende Vlaamse en Federale regering. Streekplatform Kempen zijn onder meer de lokale besturen en die van Heist-op-den-Berg en Nijlen, sociale partners en regionale stakeholders. Samen willen zij de Kempen er de komende jaren sociaaleconomisch op zien vooruitgaan. Daarom bundelden zij al hun voorstellen in een groot dossier: het Kempenmemorandum.
kempen_memorandum.02jpg.jpg

Streekplatform Kempen is een samenwerkingverband dat bestaat uit de Kempense lokale besturen inclusief Heist-op-den-Berg en Nijlen, de provincie Antwerpen, politieke partijen, sociale partners en regionale stakeholders. Samen willen zij de regio verder laten ontwikkelen op sociaaleconomisch vlak. Daarom bundelden deze partners 21 investeringsvoorstellen samen in een groot dossier, het zogehete Kempenmemorandum. Het zijn voorstellen voor de volgende Vlaamse en Federale regering.

Een van die voorstellen is het uitbouwen van het openbaar vervoer in de Kempen.Nog een van de voorstellen is investeren in de nucleaire zone van de Kempen. Die is in totaal acht vierkante kilometer groot, verspreid over Geel, Dessel en Mol. 

SCK is een van de bedrijven die behoort tot de innovatiecampus van de Kempen: Campus Campina. Extra investeren in innovatieve bedrijven zou heel goed zijn voor de toekomst van de regio.