Staking bij IOK: ophaalrondes geschrapt en recyclageparken dicht

woe 9 Nov 2022
De nationale stakingsdag, die georganiseerd wordt door alle vakbonden om de koopkracht omhoog te brengen, heeft ook impact op de dienstverlening van IOK Afvalbeheer. Zo wordt het afval in een aantal Kempense gemeenten niet opgehaald en ook enkele recyclageparken gaan vandaag niet open.

Ophaalrondes geschrapt

Zo wordt vandaag het huisvuil niet opgehaald in Arendonk en Westerlo. Verder moet je in Baarle, Geel, Herenthout en Hulshout de GFT-container niet buitenzetten, want die wordt niet opgehaald. De ophaalronde voor papier en karton gaat dan weer niet door in Geel en Herentals. In Mol wordt er ten slotte geen PMD opgehaald en in Hulshout geen glas. 

De ophaalronde van huisvuil in Turnhout en Mol gaan wel gewoon door. Ook het PMD in Baarle en het GFT in Herentals wordt opgehaald.

Recyclageparken blijven toe

Ook op de recyclageparken wordt er gestaakt. Zo blijven de recyclageparken in Dessel/Retie, Herentals, Herenthout, Herselt, Olen en Ravels vandaag dicht. In Heist-op-den-Berg is het recyclagepark in de Knotwilgenweg ook toe, maar dat aan de Herentalsesteenweg blijft open. Ook in Mol is slechts één van de twee recyclageparken open. Daar kan je je afval nog kwijt in het recyclagepark in Gompel, maar dat van Millegem blijft gesloten.

Alle andere recyclageparken van IOK Afvalbeheer blijven gewoon open, volgens de normale openingsuren. 

Foto: archief