Stad Turnhout wil zonnepanelen op alle grote daken

vrij 29 Sep
Stad Turnhout en Campina Energie moedigen lokale bedrijven aan om zoveel mogelijk zonnepanelen op het dak van hun firma te leggen. De stad wil het teveel aan opgewekte stroom zelf overnemen en zo al haar gebouwen van duurzame stroom voorzien.

Stad Turnhout legt zelf zoveel mogelijk zonnepanelen op haar gebouwen. Maar niet alle daken zijn daarvoor geschikt. Daardoor wordt er niet genoeg energie geproduceerd voor alle gebouwen van de stad. Nochtans wil het lokaal bestuur wel dat tegen 2030  40 % van de stroom in de stad hernieuwbaar is en tegen 2050 moet er 47 % minder CO2-uitstoot zijn.

Daarom wil Turnhout nu in samenwerking met burgercoöperatie Campina Energie bedrijven overtuigen om extra veel zonnepanelen op hun daken te leggen. Het teveel aan energie kunnen ze dan verkopen aan de stad die het zal gebruiken om haar eigen gebouwen te verduurzamen.

Begeleiding door experten

De experten van Campina Energie en Stad Turnhout geven de bedrijven eerlijk, gratis en vrijblijvend advies en begeleiding. Ze zoeken mee naar de meest optimale installatie en het meest rendabele afnamemodel. Ze geven ook advies over de financiering. Door deel te nemen aan het project helpen ondernemers de stad op weg naar 40 % hernieuwbare energie in 2030. 

Foto: archief RTV