Stad heropent knips aan Sint-Gommarus- en Kleine Nieuwendijkstraat voor buurt

din 30 Jan
still_7.jpg
Vanaf 15 februari mogen buurtbewoners opnieuw in één richting langs de verkeersknip in de Sint-Gommarusstraat in Mechelen. Na augustus geldt in principe hetzelfde voor de buurt van de knip aan de Kleine Nieuwedijkstraat. Dat heeft de gemeenteraad gisterenavond beslist. Anderhalf jaar geleden besloot het stadsbestuur van Mechelen om 4 straten in de wijk Nekkerspoel af te sluiten om zo sluipverkeer van de Nieuwe Vesten tegen te gaan. Maar die beslissing draait het nu dus deels om.

Wie nu de Sint-Gommarusstraat in Mechelen in of uit wil rijden, krijgt een boete. In november 2022 voerde het stadsbestuur van Mechelen hier en ook nog op 3 andere plaatsen in de wijk Nekkerspoel verkeersknips in, je mag er dus niet meer door. Gisteravond heeft de gemeenteraad beslist om 2 van die knips af te schaffen voor buurtbewoners. De knip in de Sint-Gommarusstraat verdwijnt vanaf 15 feburari voor iedereen die in de roze en gele zone woont. Zij zullen voortaan in oostelijke richting kunnen rijden, richting de Tangent dus. Na de werken in de Grote Nieuwedijkstraat verdwijnt ook de knip in de Kleine Nieuwedijkstraat voor de buurt, de gele zone mag dan alleen nog langs daar rijden. De Sint-Gommarusstraat blijft vanaf dan voorbehouden voor de roze zone.

Eerder protest tegen knips

Tegen de knips werd in het verleden fel geprotesteerd. Het opnieuw openstellen van de Sint-Gommarus- en de Kleine Nieuwendijkstraat komt er volgens het stadsbestuur na grondige evaluatie. De knips in de Frans Halsvest en de Caputsteenstraat blijven wel behouden, maar daar lijkt begrip voor.  

Buurtbewoners die in aanmerking komen, kunnen vanaf overmorgen een doorgangsbewijs aanvragen. Dat kan zowel online als via het Huis van de Mechelaar. 

Foto: RTV