SMS met excuses leidt 5 jaar na feiten nog tot veroordeling voor verkrachting

vrij 12 Jan
rechtbank_turnhout_alg_5.jpg
De rechter in Turnhout heeft een 38-jarige Herentalsenaar veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 3 jaar. Hij stond terecht voor een verkrachting uit 2018. Hij wordt gedurende 5 jaar uit zijn rechten ontzet.

De feiten dateren van 1 januari 2018. De beklaagde had oudjaar gevierd met een toen 24-jarige vrouw. Hij wilde graag een relatie met haar, maar zij wilde dat niet en ging hem dat bij hem thuis ook zeggen. Dat was niet naar de zin van de man. Hij greep haar vast, nam haar mee naar de slaapkamer, trok haar jeansbroek uit en verkrachtte haar.

De vrouw diende geen klacht in en had jarenlang geen contact meer met haar verkrachter. Maar in september 2022 begon hij plots berichten te sturen die seksueel getint waren. De vrouw reageerde daarop en confronteerde hem met wat hij destijds gedaan had.

De man gaf toe dat hij fout was geweest en bood meermaals zijn excuses aan. Met deze berichten stapte de vrouw naar de politie om klacht neer te leggen voor de verkrachting van 5 jaar eerder. Bij zijn verhoor door de politie ontkende de man de feiten, maar voor de rechtbank was de sms-conversatie voldoende bewijs voor de verkrachting.

Foto: archief RTV