Schorvoortenaren verrast: bouwen in Aa-vallei mag volgens minister Demir wel

don 28 Dec
De Aa-vallei staat niet op de lijst van waterrijke openruimtegebieden opgesteld door Vlaams minister Zuhal Demir. Die WORG-lijst geeft aan welke gebieden te watergevoelig zijn en waar dus niet op (verder) gebouwd mag worden. En dat de Aa-vallei geen plek heeft op dat lijstje, snappen de inwoners van Schorvoort niet helemaal.

Het Schorvoortse buurtcomité ijvert al jaren om de Aa-vallei officieel om te vormen tot natuurgebied zodat bouwen zelfs geen optie meer is. Het comité zegt dat de Aa-vallei de spons is die wateroverlast in de Parkwijk, het Stadspark en de industriezone moet voorkomen.

Contact met kabinet

Schepen van Ruimtelijke Ordening Stijn Adriaensens (N-VA) stelt de Schorvoortenaren gerust bij onze collega's van Gazet van Antwerpen. "De Aa-vallei blijft donkerblauw gekleurd op de kaart van watergevoelige gebieden. Bebouwing is er echt niet mogelijk. Ik heb na de bekendmaking van de lijst meteen contact opgenomen met het kabinet van de minister en men heeft mij verzekerd dat de Worg-lijst later nog kan worden aangevuld.”

Foto: GVA