Ruim 200.000 euro schadevergoeding en tot 30 maanden cel voor goudroof aan tankstation

don 21 Sep
Drie mannen uit Nederland zijn veroordeeld voor de goudroof aan de snelwegparking van de E34 in Vosselaar. In november vorig jaar werd een koerier van de Europese Goudstandaard in Retie beroofd, toen hij onderweg naar een klant stopte voor een tankbeurt en snel de shop binnenging. De achterruit van de anonieme wagen werd ingeslagen en goudstaven, gouden en zilveren munten met een geschatte waarde van 230.000 euro werden meegenomen.

De dieven namen aanvankelijk veel meer goud mee, maar kostbaarheden ter waarde van zo'n 170.000 euro konden ter plaatse gerecupereerd worden, omdat de mannen dit tijdens hun vlucht hadden laten vallen. 

Internationaal geseind

Twee verdachten werden vastgelegd op camerabeelden, die we in november 2022 al in RTV Vandaag lieten zien. Samen met een derde verdachte, alle drie zijn ze afkomstig uit Eindhoven, werden ze internationaal geseind. Een van de verdachten werd in februari opgepakt in Spanje en overgeleverd aan ons land, hij werd veroordeeld tot 30 maanden effectief. 

De andere twee verdachten kregen elk 24 maanden celstraf opgelegd, waarvan 8 maanden met uitstel voor één van de mannen. Samen moeten ze ook 201.250 euro aan schadevergoeding betalen aan de Europse Goudstandaard. 


Foto: archief RTV