Rode Neuzenhuis biedt leerlingen De Pagadder een veilige rustplaats

don 16 Feb 2023
Leerlingen van Gemeentelijke basisschool De Pagadder in Lichtaart die even wat rust nodig hebben, kunnen voortaan terecht in het Rode Neuzenhuis. De kinderen kunnen er even de drukte van de speelplaats ontlopen.

2 jaar geleden won het oudercomité van de school een som geld met de Rode Neuzenactie. Ze kochten hiermee een huisje aan, schilderden het, gaven het een plaats op de speelplaats en plaatsten er een vriendschapsbank rond.

Hulp om je beter te voelen

De bestemming van het huisje is sociaal welbevinden, zich goed voelen, ontladen als er op de speelplaats iets gebeurt, ergens terecht kunnen als je verdrietig bent. Leerlingen die er behoefte aan hebben, kunnen in het huisje tot rust komen. 

Er zijn 4 hoeken: Blij – Boos – Bang – Verdrietig. In elke hoek ligt een voorwerp dat kan helpen om het gevoel te verwerken zoals een knuffel, een dekentje, een stressbal, een gekke spiegel om terug blij te worden, … Er ligt ook een I-pad waar de kinderen een filmpje kunnen maken, ze kunnen hun gevoel vertellen tegen de I-pad. 

Een werkgroep bekijkt achteraf wie er in het huisje is geweest en geeft de info wordt door aan de eigen leerkracht. Die kan er dan over babbelen met de betrokken leerling. 

Foto: RTV