Winst op Beach Pro Tour voor Cools en Van den Vonder

zon 30 Jun
Sarah Cools en Lisa Van den Vonder winnen Beach Pro Tour Baden
© Beach Pro Tour Baden

Sarah Cools en Lisa Van den Vonder hebben dit weekend in de Oostenrijkse stad Baden een manche van de Futures Beach Pro Tour gewonnen. Dat is een internationale wedstrijd voor profs. Een straf resultaat dus voor de dames, die allebei geen profstatuut hebben.

In een spannende finale wonnen de Lierse Sarah Cools en de Herentalse Lisa Van den Vonder gisteren het van een duo uit Estland. Het werd 2-1 (19-21, 21-15 en 17-15).

Sarah Cools in actie in Baden

Cools en Van den Vonder hebben hun thuisbasis bij VST Lions in Oud-Turnhout. Gezien het duo geen profstatuur hebben, moeten ze zorgen voor hun eigen financiering. Bij elk tornooi worden alle sponsors dan ook uitvoerig bedankt voor de steun.

De dames wonnen eerder dit beachseizoen al een manche van het BK Beachvolley in Kortrijk, eind mei. Het eerst volgende tornooi op de planning is er eentje in eigen land: opnieuw een manche van de Futures Beach Pro Tour in Leuven, van 19 tot 21 juli.

Lisa Van den Vonder aan het werk in Baden

Succescoach

De dames worden gecoacht door Eric Van Drom, in het zaalvolleybal is hij trainer van Volley Noorderkempen. Hij werd met de club vorig seizoen kampioen in eerste nationale. De ploeg verloor geen enkele wedstrijd en treedt komend seizoen aan in de hoogste volleybalklasse. Van Drom weet dus wel van wanten bij het succesvol coachen van teams naar overwinningen.

Proficiat dames!