Toch geen derde Olympische Spelen voor Elke Vanhoof na zware val

maa 8 Jul
elke vanhoof
© RTV

Alweer pech voor Elke Vanhoof. De BMX'ster kwam zaterdag zwaar ten val en aan die valpartij heeft ze een blessure aan de nek opgelopen waardoor ze forfait moet geven voor de Olympische Spelen van Parijs. Intussen is de Desselse met succes geopereerd.

Over iets meer dan twee weken van gaan de Olympische Spelen van start en de Desselse was zich aan het voorbereiden voor haar derde Spelen. Maar zaterdag kwam ze zwaar ten val en liep ze een blessure op aan de nek. Vanhoof werd intussen al geopereerd met succes, en de bond hoopt op een snel en volledig herstel, laat het in een bericht weten. Vanhoof was trots op haar derde selectie en ze was zich al gaan voorbereiden in Parijs op het Olympisch parcours. En ze hoopte op een succesvolle en fijne Olympiade met veel vrienden en familie, zo vlakbij huis. Maar dat draait dus jammer genoeg anders uit.

In februari brak ze nog haar pols in Nieuw-Zeeland, maar ze leek net op tijd terug fit te zijn voor deelname aan de Spelen. Toen was ze nog maar net hersteld van een eerdere val bijna precies een jaar geleden. Ze brak toen tijdens een wereldbekermanche in Nederland drie ruggenwervels.

Een nieuwe blessure aan de nek houdt haar nu echter weg uit Parijs.