Stad en Mechelse skate community investeren samen in nieuw street park

don 16 mei
© Stad Mechelen

Stad Mechelen en de Mechelse skate community slaan de handen in elkaar voor de bouw van een nieuw street park. Dat komt vóór de skateshop en naast de outdoor skatebowl. De stad investeert hierin 25.000 euro. De rest wordt ingezameld via crowdfunding. De bouw start eind augustus.

Met de outdoor skatebowl op Transit M heeft Mechelen sinds 2008 een unieke skatesite. Die is volledig gecreëerd voor en door de Mechelse skaters. Maar vandaag botst het park op enkele limieten. Zo is de capaciteit bij mooi weer te klein. Bovendien is de moeilijkheidsgraad vaak te hoog voor beginners. Daardoor is het park ook minder geschikt voor kampen, workshops of lessen. Er zijn ook weinig mogelijkheden tot streetskaten, waarbij de focus ligt op tricks op kleinere, rechte objecten en rails.

Voor elk type skater

Daar wil de Mechelse skate community nu verandering in brengen. Het plein dat grenst aan de bestaande skatebowl leent zich perfect tot de ontwikkeling van een nieuw street park. De skaters kregen opnieuw inspraak en brachten hun noden in kaart. Dat resulteerde in een ontwerp dat mooi aansluit op het aanbod van de skatebowl en waarin elk type skater zijn gading vindt.

Naast de 25.000 euro die de stad in het project investeert, zamelt de Sport Alliance Academy vzw, in samenwerking met de skateshops Core, Pacific en Skatehouse, het binnenpark Awarehouse en JeanJaques distribution, zelf middelen in om het project te realiseren. Zo verkochten ze hotdogs, stickers, snoepzakjes, skateboards, organiseerden ze verschillende events en zijn ze er op 21 juni bij voor de Summer Kick Off, een event georganiseerd door team Sport en team Jeugd op Transit M.

De bouw van de eerste fase van het street park start op het einde van de zomervakantie.